HPE Blog, Turkey
1758351 Üyeler
1946 Çevrimiçi
108868 Çözümler
Yeni Makale
HPE_Türkiye

Benzersiz Basitliğin ve Çevikliğin Sırları HPE Hyperconverged Summit’te Paylaşıldı

Pek çok kurum, donanım odaklı geleneksel BT altyapı çözümlerinin getirdiği kısıtlamaları aşmak için yönetim, çeviklik ve maliyet konusunda ciddi avantajlar sunan hiper bütünleşik altyapı çözümlerine yöneliyor. Hiper bütünleşik altyapıların operasyon ve esneklik anlamında sağladığı faydalar, BT yöneticilerini bu sistemleri daha geniş iş yükleri için kullanmaya yönlendiriyor.

Biz de HPE olarak 21 Eylül’de Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlediğimiz HPE Hyperconverged Summit etkinliğimizde 250’nin üzerinde katılımcıyı HPE yöneticileriyle ve çözüm sağlayıcılarıyla bir araya getirerek hiper bütünleşik altyapılara dair çözüm ve yeniliklerimizi aktardık. Son derece verimli geçen etkinliğimizde birlikte çalıştığımız iş ortaklarımız ve birlikte başarılı projeleri hayata geçirdiğimiz müşterilerimiz de yer aldılar.

HPE HCI Pazarında Türkiye’nin Zirvesinde

Etkinlik HPE Veri Servisleri İş Birimi Müdürü Mehmet Çatalgöl ve HPE Hızlı Satış Kanalları ve Sunucu İş Birimi Yöneticisi Burak Özgür’ün birlikte gerçekleştirdikleri açılış sunumuyla başladı. IDC verilerine göre 2022’de hiper bütünleşik sistemler (HCI) pazar büyüklüğünün 6,5 milyar dolar olduğunu ifade eden Mehmet Çatalgöl, Türkiye’de bu büyüklüğün 30 milyon dolara ulaştığını, Eylül 2023 itibariyle HPE SimpliVity ve HPE dHCI müşteri sayısının 500’ün üzerine çıktığını söyledi.

HPE, 2023 yılının ikinci çeyreği itibariyle yüzde 36,5 ile HCI pazarında lider konumda yer alıyor. Bununla birlikte Türkiye pazarı dünyanın diğer ekonomileriyle kıyaslandığında bunun iki katı kadar büyüme potansiyeline sahip.

Ardından Burak Özgür HPE’nin HCI odaklı yazılım çözümlerinden bahsetti. Bu çözümler dört ana üründen oluşuyor. Bunlardan ilki sanallaştırmanın tersi bir mantıkla çalışan, benzer konfigürasyondaki sunucuları yüksek erişilebilirlik eşliğinde tek parça haline getirebilen HPE Scalable Compute SW. İkinci sırada felaket koruma çözümü Zerto yer alıyor. HPE ailesine 2 yıl önce katılan bu ürün, herhangi bir fidye yazılımı saldırısı karşısında dakikalar içinde sistemleri saldırının saniyeler öncesindeki durumuna döndürebilme yeteneğine sahip. Üçüncü sırada yer alan HPE OpsRamp, HPE’nin BT operasyon pazarına yeniden girişini simgeleyen bir ürün ve çok yüksek entegrasyon kapasitesine sahip. Multi vendor ortamlarında bile tek noktadan benzersiz görünürlük ve otomasyon yetenekleri sağlayabiliyor.

 

Picture2.png

Burak Özgür’ün bahsettiği son çözüm HPE Ezmeral oldu. HPE Ezmeral, pek çok sektöre ait müşteri verisini işleyip anlamlandırarak iş ihtiyaçlarının çıktılarına fayda sağlayacak içgörülere dönüştürebilen çok güçlü bir araç. Özgür bunun altyapı haricinde özellikle veri madenciliği, makine öğrenmesi, yapay zeka gibi ihtiyaçları karşılayan, rekabet avantajı sağlayan bir ürün olduğuna özellikle değindi.

Tekrar sözü alan Mehmet Çatalgöl, biraz da işin geleceğine değindi. Çatalgöl, ihtiyaç duyduğunuz kapasiteyi, ihtiyaç duyduğunuz kontroller eşliğinde iş yükünüze uygun olarak yapılandırabilen HPE Alletra MP Storage duyurusunu kısa süre önce yaptıklarını hatırlattı. Küçükten büyüğe ölçeklenebilen bu ürünün hem performans hem maliyet anlamında çok güzel geri bildirimler aldığını ifade etti. Çatalgöl, bunun yanı sıra HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition ürününün tüm hiper bütünleşik mimari platformlarında tek bir yönetim platformu olarak kullanılabileceğine ve üzerine çözümlerin kurulabildiği bir platform olacağına vurgu yaptı.

Yepyeni Ürünler Yepyeni Özelliklerle Geliyor

Etkinliğin devamında HPE Türkiye Çözüm Mimarı Özgür Tan ve HPE Türkiye Çözüm Mimarı Erol Uysal, demolarla zenginleştirdikleri birer sunum gerçekleştirdi. Özgür Tan sunumunda halihazırdaki ve kısa ve orta vadedeki HPE SimpliVity yeniliklerinden bahsetti. HPE SimpliVity 380 Gen10 Plus adı verilen en yeni SimpliVity modelinin getirdiklerinden söz eden Özgür Tan, yeni nesil Intel IceLake işlemcilerin kullanıldığı bu serinin yazılım tarafında 4.2.0 sürümüyle desteklendiğini, 32TB RAID implementasyonu ve HPE SimpliVity Upgrade Planner özelliği dahil olmak üzere pek çok yenilik taşıdığını aktardı.

Erol Uysal ise sunumunda ve gerçekleştirdiği canlı demolarda HPE’nin dHCI (disaggregareted HCI) çözümlerindeki yeniliklere odaklandı. dHCI yaklaşımının verimlilik, ölçeklendirme ve esneklikten feragat etmeden maliyet, hız, çeviklik ve kolaylık sağladığının altını çizen Uysal, HPE dHCI yaklaşımının bunu tavizsiz bir şekilde ve hizmet sürekliliğinden ödün vermeden yapabildiğini söyledi. 

Söz konusu ürünlerle birlikte gelen tüm yenilikler hakkında daha fazla bilgi için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz.

Hiper Bütünleşik Altyapının Gücü HPE GreenLake’in Avantajlarıyla Buluşuyor

Elbette ki böyle bir etkinlikte HPE GreenLake yeniliklerinden bahsetmesek olmazdı. Bunu da HPE GreenLake Çözüm Mimarı Murat Demircan,HPE GreenLake ile Ölçeklenebilen Veri Merkezi’ başlıklı sunumuyla üstlendi. HPE GreenLake’in orta ve uzun vadede kaynak planlaması yapmakta zorlanan ve buluta özgü avantajları kendi ortamlarında da kullanmak isteyen müşteriler için sunduğu çözümler, kullandığın kadar öde hizmet modeliyle sunuluyor. Böylece şirketler hem gelecekteki kaynak ihtiyaçlarının karşılanacağına dair bir güvence elde ediyor, hem en yeni sürüm donanım ve yazılımlarla çalışabilme ayrıcalığı eşliğinde finansal fizibilite ve maliyet disiplinine kavuşuyor.

Güzel olan şey, HPE SimpliVity ve dHCI çözümlerini de HPE GreenLake ile kullanabiliyorsunuz. Bu sayede hiper bütünleşik altyapı çözümlerinin avantajlarından, HPE GreenLake hizmet modelinin ayrıcalıkları eşliğinde faydalanmanız mümkün.

Müşterilerimizin Memnuniyeti Bizim Memnuniyetimiz

Günün ilk yarısının son oturumları müşteri deneyimlerine ayrılmıştı. HPE Türkiye Kurumsal Satış Yöneticisi Furkan Çelebi, ‘dHCI Müşteri Deneyimi Paylaşımı’ oturumunda İSKİ Bilgi Teknolojileri Şube Müdürü Burak Çetin ve LC Waikiki BT Uygulama Sistemleri Müdürü Eyüp Güner’i konuk etti. Önümüzdeki üç-beş yıllık maliyetleri bilmenin perakende sektörü için büyük bir lüks olduğuna değinen Eyüp Güner, “HPE GrenLake ile artık bunu kolayca yapabiliyoruz. HPE GreenLake projemiz ekonomik anlamda yaptığımız en iyi yatırım oldu” dedi. Burak Çetin de kamu kurumu olarak HPE GreenLake’in kendilerine çok büyük avantaj sağladığına değinerek “Tek kalemde ödememiz gereken altyapı maliyetini yıllara bölerek satın almış olduk. HPE GreenLake bizler için adeta biçilmiş kaftan” yorumunda bulundu.

Ardından HPE Türkiye Kurumsal Satış Yöneticisi İlteriş Özden, AssisTT CTO’su İzzet Erten’i konuk etti. dHCI ile çok büyük bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyen Erten, “Musluğu açınca su, düğmeyi çevirince elektrik gelmesi gibi sunucu altyapımızda her şey düzgün ve sorunsuz çalışıyor. Vaktimizi artık daha değerli işler için harcıyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Son olarak HPE Türkiye Kategori Yöneticisi Özge Arı’nın konukları Mustafa Kemal Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Nurat Kara ve Alternatif Lease Bilgi Teknolojileri Yöneticisi Turhan Özgür oldu. Nurat Kara eskiden neredeyse bütün hafta sonu süren yedekleme işlerini HPE SimpliVity ile adeta hissedilmeden yapabilir hale geldiklerinden övgüyle bahsederken, Turhan Özgür “Yönetim, hız, replikasyon, yedekleme ve yedeği ayağa kaldırma açılarından değerlendirdiğimizde HPE SimpliVity ile iyi bir tercih yaptığımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Dolu dolu bir HPE Hyperconverged Summit etkinliği işte böyle geçti. Etkinlikte paylaşılan yeniliklere dair detaylı bilgi ve her türlü demo ihtiyacınız için bizimle her zaman iletişime geçebilirsiniz. Yeni etkinliklerde görüşmek üzere.

Yazar Hakkında

HPE_Türkiye