HPE Blog, Hungary
1758345 Tagok
2003 Online
108868 Megoldások
Új cikk
BloggerHPEHU

HPE – Age of Hope együttműködés és az Ezer Gyermek Karácsonya kampány

8cd982d9-ae44-421e-a8c9-899206e52a13.jfif

A HPE Magyarországnál már évek óta hagyomány, hogy a karácsonyi időszakban megszokott, ügyfeleknek, partnereknek vásárolt apró céges ajándékok értékét inkább adományokra, rászorulók támogatására fordítjuk.

Idén sem volt ez másképp, amikor is úgy döntöttünk, hogy kollégáinkkal közösen minden évben kiválasztunk egy szervezetet, melynek kitűzött céljaihoz hozzá tudunk egy kisebb összeggel járulni. Ez 2023-ban a Démétér Alapítvány, ill. a Démétér Ház építéséhez történő 1 millió forintos hozzájárulás lett, mely ház azért jött létre, hogy a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek együtt lehessenek szüleikkel a rehabilitációs folyamat során, jelentősen elősegítve így gyógyulásukat.

Továbbá azt is elhatároztuk, hogy az évente változó szervezet mellett kiválasztunk egy olyat is, melyet akár több éven át is folyamatosan támogathatunk, mind anyagiakban egy lehetőségeinkhez mérten nagyobb összegű adománnyal, mind pedig úgy, hogy kollégáinkkal rendszeresen és tevőlegesen is részt veszünk a szervezet különböző kampányaiban, aktivitásaiban is.

Választásunk az Age of Hope, azaz a Remény Kora Gyermekvédelmi Alapítványra esett, akiket 2023-ban 3 millió forinttal tudtunk támogatni. Az alapítvány évente több mint 1000 hátrányos helyzetű gyermek szabadidejének hasznos eltöltéséhez, mindennapjaik könnyebbé tételéhez járul hozzá. Nyaranta több alkalommal szerveznek térítésmentes bel-, és külföldi táborokat, programokat, hogy ők is megtapasztalhatják a felhőtlen gyermekkor örömét. Tóth Ákos, az alapítvány vezetője elmondta, támogatásunk 2024-ben a táborok költségeinek gerincét adja majd. Az alapítvány ezen kívül közös bográcsozásokkal, ruha és egyéb tárgyi adományokkal, iskolakezdési csomaggal, valamint az elmúlt években hagyományteremtő 1000 Gyermek Karácsonya cipősdoboz akcióval is segíti a hátrányos helyzetű családokat.

32939e1f-ea1e-4f24-ba6d-83f9fa762cdc.jfif

A 3 millió forintos támogatás mellett idén az 1000 Gyermek Karácsonya programban vállaltunk aktív részt. A kampány keretein belül az alapítvány ajándékokkal megtöltött és becsomagolt cipősdobozokat gyűjt és oszt ki hátrányos helyzetű gyerekek között országszerte.
Amellett, hogy több kollégánk készített otthon és hozott be az irodába cipősdobozt vagy egyéb kiegészítő ajándékot vagy süteményt, az önkéntes csapattal szerveztünk egy házon belüli sütemény- és kézművesvásárt is, ahol közel 300.000 forintot gyűjtöttünk össze. Ezt az összeget mind az alapítványi szempontrendszernek megfelelő ajándékok megvásárlására fordítottuk, hogy aztán azokból állítsunk össze a kollégákkal közösen cipősdoboz adományokat.

A dobozokat személyesen vittük el az alapítvány raktárába, ők pedig a téli turné keretein belül osztották ki azokat az ország leginkább rászoruló gyermekeinek, akik közül sokan semmilyen más ajándékot nem kapnak az ünnepek alatt. Nagy öröm számunkra, hogy mi is részesei lehettünk ennek a csodának - több gyermek boldogabb karácsonyának.

Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő években is aktívan részt tudunk vállalni abban, hogy az alapítvány célkitűzései teljesüljenek.

 

0 elismerés
A szerzőről

BloggerHPEHU